Thursday, December 31, 2009

Is coming ...


HAPPY NEW YEAR " 2010 "

New Wish ..
New Hope ..


New Life ..
New Journey ..

New New n New, hope soo Ececeh ;p


Dreams will comes true ?? Pray for me + thanks readers

Tuesday, December 22, 2009

Tirai 2009 closing


Sepanjang penglibatan aku dalam dunia jadi tuan empunye blog nieh, banyak entry yg aku tulis same like kehidupan aku + story bout kengkawan + detik detik dalam hidup + info info untuk dikongsi for all readers .. dari aku in relationship, now dah menukar status ke engaged wink wink ^_~ oke, sudah bah membebel ;p


Cam ne leh dapat idea tuk nutup tirai nieh ? ko nanye aku eh, hahahaha before this memang de niat nak wat entry pasai end year 2009.. tapi tak terfikir lak kan sampai kengkawan blog invite aku masuk confrences, pasai title tuk wat entry nutup tirai tahun 2009 nieh hehe, teruja seh aku :D

Street to Petaling Street the point ..

Aku nak cite pasal memule aku crete blog sampai la lanie,

Banyak yang aku blaja dr blog nieh, ape yang aku tataw kini skit2 aku taw.
Dulu aku on blog nieh pun atas dasar suka² aku, lihat blog owang len kan ade niat tuk aku create satu blog tentang kehidupan AKU

Satu persatu aku tulis entry, dari yang aku kopi sehingga lah yang aku karang sendirik, hasil dari tulisan aku *pandainye ko menulis ek ;p hahahahaha
Kengkadang benda yang senang pun, leh berperasaan aku nak nanye kawan seblog *oit oit xpatut laa ko nieh ;p orang yg aku very suke de sangat nak menanye is Cik Diana ^_^

CUN seh, ngorat jangan ^_~

Bercerita pasal cik diana nieh, aku nak salam dier dulu sat takut² kang naya aku die nakmo guide aku comin soon hehehe diana minta permision dulu ek nak cite nieh ;p
aku dapat blog die nieh pun dari kengkawan tenet gak, topong aku lihat blog dier dari jauh, wane wani like sesangat lah menarik tahap sampai aku bebetul nak die jadi teacher tuk ajar aku - terus mencintai tuk tahu pasal blog ahaksss, Begitu kecintaan aku youu ;D

first time kenal dier nieh, seres aku katekan yang die nie cam sombong nakmo ajar aku pasal setting dan coding dlm blog, sampai nak masuk background pun leh aku nanye die, aku tau die hangin ngn aku ihiksss eh eh ko, dah tunjuk skali nak berdouble triple lak yek ;p ecececeh penah sampai tahap aku cam segan yang amat nak nanye pape, newbies memang begini like cam aku ;p hahahahaha

Nak ikutkan, setiap kali aku on blog, taksah la kalo tak topong dulu blog dier nieh ~ SERES tul .. Mule dari tue, dari keseganan aku tuk nanye aku cube sendirik, pasal background nie, keje kurang je kt opis mesti on blog, coding2 yg skit aku taw aku cube cube, try dan cube dan try
Miracle hah, Sungguh aku dah taw aiks, terer nye ko hahaha skit2 je lerr, but makan mase sikit.. Owang bawu belajo mmg ex-cited ;p

Now, aku rase perasaan segan aku tu dah hilang skit kott kot, penah aku bisik² kat Diana, keseganan aku tue, tapi disambut baik oleh Diana, Luf Diana :)) katenye, no problem nak tanye berkali² pun takpa suke ko aku dengor eceh :D till now aku still ngaco die lagik,


*P/s - diana nakmo mare ek, nanti aku lanje ko creampuff ehehehe ^_^


aku rse die je yang leh aku mintak tolong pasal blog, sebab die pro la babe.. ko mane nak tau kekeke hopeful kitorang kan jadik kawan smpai bebile, walaupun tak nah jumpa but tetap kenang jase dier ^_^

Hehehehe, Oke , rasenye takat ni kot bagi tup tirai 2009* aku juz nak share story nei kat u alls, pasai pembikinan blog nieh atas tunjuk ajar from cik diana, sampai skarang nie aku jadik bersungguh sungguh, semangat aku nak tahu pasal blog berkobar dan tercabar² ecehh dan dan ko ;p dulu mase blaja de ke rajin sebegini?? hahaha, ko nakmo gelakkan aii key.. Mewoyan ko nnt, hekk ;p nada gurau ^_^



- END 2009 -


" HAPPY NEW YEAR 2010 "

Tuesday, December 15, 2009

Yesterday . .


Neway, semalam lepas je time kje.. kecepatan aku mengemas *ehem ehem ko mane nak p tue, aku tahan ko xkasik balik haip, berani ko nak tahan, kang kene kuk bru nk taw ;p eheeee, aku nak collect fotobuk gamba weding tunang aku yg dh siap tuk ditayang laaaa eceh *tasabau ko nieh ~

**** Bergegas aku mendrive ke Subang Parade mencari Fotokem~

Cik Akma : Miss, nie resit mau angkat fotobuk sula siap bikin adoi bile mase lak aku jd cm amoi nieh ;p haha (dalam ati : aiks, apasai fotobuk nieh len macam je cover, betui ka neih, belek punye belek, isi mmg sah)

Cik Akma : adeh, miss pasai pa cover nieh len dr yg saye nak.., my requested is maroon colour..
you seee tetibe, pandai lak aku speking london u.. Ahakss ~

Miss Comei : Aiyaaa, sini resit tulis cover black itam selamber
ko amoi tue jwb ;p

Cik Akma : Cam ne nie miss, sye sudah ckp kat ur guys laa.. leh x miss mik lik resit yg sye bagi *haha ko nampak, aku cakap sopan nye lagi lembut ;p

Miss Comei : OIC, tapa tapa tapah, ini manyak senang, ai tukar saje covernye dengan yg u request hah senyum lebor aku taw ^__^


Eececececeh * Hati senang lalalalala
Tengok le, nanti kesempatan aku tayang albumnye kasik u alls belek tengok ngeeee~

Monday, December 14, 2009

E N T R Y . Macam Macam

1. APE NAK MAKAN ?
Belasah je ape yg halal tuk dimakan, aku masak aku makan (mane tak nye membesor dgn sihat)
Happy memanjang + sedih pun aku makan .. hahaha ;p

2. TIME BALIK DARI KOJE, MAKAN ?
Ish, of course la.. mane nak tahan, pagi jarang nk mkn, harapkan tghri je.. balik, terusan ke dapur.. (ko nieh, tau² je la.. kat dapur tue ade ape, xkan nk jawabkan tuk ko .. ngeee ^_*)

3. APE NAK WAT TIME MALAM ?
firstly mesti la tgk tibi, lagik² cite tibi9 tue..alalala Nenek kebaya + cucu betong + (eh eh ko nieh, suke beno tgk cite camgitu.. jangan dok bwk dlm mimpi.. tadapat laa nak layan..)

4. TUNGGU SMS KE ?
hahaha tue sudah pasti la ~ takose aku nk ckp kt ko, pkir sndrik laaa ;p

5. SLEEP N SLEEP ?
Ade chan la nak mimpi yang indah² ^_^.. (ko jangan nak harap.. ;p)

END . Entry nak tutup cukup takat ini dulu.

H I D U P . I N I .I n d a h

Tuesday, December 8, 2009

NINJA ASSASIN + RAIZO + MIKA

Wekend lepas aku g summit wif ma fiance, fiance ajak tgk cite nie
BESH + GANAS + SAKIT JANTUNG aku ++hahaha



Antare babak² yg aku sempat capture ??
eh eh, dlm panggung ne leh capture² <--mentipu yeh ;p
Hehe,.. yg sempat ku downlod fom tenet alam maya..
ecececeh, dan² ko men search ^_^

Hari Pertunangan.Aku

Tanggal : 28hb November 2009

Sah bergelar tunangan kepada Mr 'Y'.... :)

Serba Serbi gamba yg ingin dikongsikan kpd all reader Blog..


Detik-detik manis dalam hidup, gembira + neves time nak sarung cincin, nampok x alaala muke neves yg ade di riak muka ku.. hahahahah...

Psssssssss... Senyap sudeh leww ... Wink ;p

Friday, November 20, 2009

TERSENTUH Aku bila ..

Setiba aku diopis, on pc.. trus bukak web..
Firstly web yg aku on, diana blog.. lalala ~ Selama nie, ninjau..volume sound xon.. ehehehe..tetibe pepagi nie, terpanggil nk dgr sampai abis..sure da very touch in my hurt ~ ke heart :( ulang² aku nyanyi nie, kire dah cm ngafal jerks ^_^

Sayang..
Aku ingin berbicara kepadamu,
tentang apa yg telah aku rasakan..


Janjimu Janjiku Untukmu,
Takkan ada yg bisa memisahkan kita,
Akan ku pastikan, ku kan memeluk,

Mencium mu di syurga..


Janji ku Padamu,

Jiwa dan ragaku...


Aku mik yg feel je, liriknye sume feel.. tp yg nieh yg wat " nyentuh " hati aku..

P/s :
cayam diana, luf dis song...

Tuesday, November 17, 2009

B i l a n g . Hari


Pejam Celik, pejam celik lagi 11hari, majlis pertunangan aku & mr.Y ~ ^_^


Perasaan Hati : Excited + ndak saba + Hapy A++ hapy sampai ade gred eh ;p
Date : 28th November 2009

Mase : Lunch hour
Persiapan : Sume telah diaturkan
Hantaran : 17 under pembikinan berbalas 15
Jemputan : member² + sedare + jiran terapat & terdekat



W a i t i n g - 4 - d a d a y
Hopefully, Sume berjalan dgn baik dan lancar

Monday, November 16, 2009

Attention : Pengemar "Chicken Wings"

Chicken Wings - Its Dangerous


Avoid eating chicken wings frequently - ladies, especially a true story...!

A friend of mine recently had a growth in her womb and she underwent an operation to remove the.
The cyst removed was filled with a dark colored blood. She thought that she would be recovered after the surgery but! she was terribly wrong.

A relapse occurred just a few months later. Distressed , she rushed down to her gynecologist for a consultation.

During her consultation, her doctor asked her a question that puzzled her.
He ask if she was a frequent consumer of chicken wings and she replied yes wondering as to how, he knew of her eating habits.
You see, the truth is in this modern day and age; chickens are injected with steroids to accelerate their growth so that the needs of this society can be met.
This need is none other than the need for food.

Chickens that are injected with steroids are usually given the shot at the neck or the wings.
Therefore, it is in these places that the highest concentration of steroids exists.
These steroids have terrifying effects on the body as it accelerates growth..
It has an even more dangerous effect in the presence of female hormones, this leads to women being more prone to the growth of a cyst in the womb. Therefore, I advise the people out there to watch their diets and to lower their frequency of consuming chicken wings!

Tuesday, November 10, 2009

Must Study part 1

Mari belajar bahasa owang putih tabape mahir aku nieh dolu pn skol xpandai mane, adela takat taw
** whats ur name ?? ecececeh !!

skang nieh nak back to da school balik~ step by step, langkah sesama mariii ... ;p

Perbezaan antare " Affect n Effect "
- Affect : bertindak sebagai verb or kate kerja (tindakan) / bermaksud memberi kesan kepada sesorang atau sesuatu atau mempengaruhi dan mengubahnya.

**** Example : The noise outside affected my performance
**** Contoh : Bunyi bising diluar memberi kesan kepada persembahan saya

- Effect : biasanya noun atau kata nama (benda) membawa maksud akibat atau kesan terhadap sesorang atau sesuatu.

**** Example : Getting to fat is one of the effect of eating too much
**** Contoh : Jadi gemuk adalah akibat dari makan yang terlalu banyak

- END CLASS -
Haipp, cam dah jadi teacher lak aku neih ; just to share for all ... ~ W.I.N.K ;p

Monday, November 9, 2009

Thursday, November 5, 2009

F.r.e.n.s.h.i.p " Never End "



Gurl Frens.Day

Good times are even better when they're shared
a good long talk can cure almost anything
Everyone needs someone with whom to share her someone with whom to share her secrets.
Listening is just as important as talking
" H U G "
And understanding friens is better than a therapist and cheaper too
Laughter makes the world a happier place

A friend is someone who believes in you even, when you've ceased to believe in yourself

Tuesday, October 13, 2009

Problem wif Reopen Tabs ??


Bout last week ago, bermasalah dgn reopen tabs
Ape nak wat ??

try to search browser len ~ DAPAT!! install cepat "FireFox" (Musang Berapi)??


Laju sungguh, musang nie .. dari browser yang lain..
credited to "Musang Berapi" hahaha


Tuesday, October 6, 2009

T o i n g ²

Say Hi too Lalink daya
Hopeful, wil be fine "Rite Now"

G O O D . N E W S
for da day
P/s : Behappy for you

Monday, October 5, 2009

Harus Diingat ?

Tak bape sonok nak ngarang blog
sudah pasti kenapanye, bila teringat .... (ati² ketika Mendrive)
Ngasa² Seram sejuk diwatnya ~ nak turun skg ?? boleh ?? Huh, nakmo biar sesama...
tapasti, perasaannye nape... till now still rememberi
t

Thursday, October 1, 2009

One Klik ² = picture wif My fuwen

REUNION RAYE 09 ??

Hip hop Hurayy, catat rekod beraya @ konvoi 10 buah keta ~ berderet kat higway, memasing mempolow ke mempillow ?? hahahahaha ;D


Ahaaaa, nie gambo yang sempat diletak at blog nieh ; de banyak g, tp tnggu naa .. byak kat kamera membe yg lawo2.. yang sempat letak nie, xbape nak lawo.. ahakss ;p E N J O Y, da time ~

Ehehehehe, betui ka rmai cam gini 10buah keta ?? ihikss ~ Gambo ini yg nyempat dimuat nek, tuk melihat gambo yang len To Be Continue 'S yeh = (ditakuti penuh ruangan blog inih) <--Ecehhh ;p


Wednesday, September 23, 2009

Kebosanan Diopis ??

Raye Ke-4**dah datang opis..Kesampaian di opis, langsung tiada penghuni .. Huhhh ~ nak wat ape nieh ?? PC ma, lomm Habis bikin lagi... huWAaaaa cmna nak wat kirija ?? byk gune sistem.. huissh ~ Timbul Kebosanan, gagah kan diri (uiks,ingin kemana??) hahaha ;p xkmne, cume gune pc owang len, niat bukan ape.. tuk mentenet AhAkksss :D Search n Searching ** JUMPA ??

On Email / Pwenster / Blogger ?? Amboii Banyaknye dicarik.. ngeh ngeh (bosan dok xtaw mau wat) bagus nieh, dah boring xleh wat kje.. bek membloging.. hahaha Besh Besh.. nak ym ?? kengkwan sume honeymoon ... WaaaA ~ xpo la, nak wat cmna JANJI TAK CUTI ;p


Ape Mau Taip ?? Ermm, rasenyew Cukup takat ini.. Ngasa2 nk Edit post nieh, sat g Check in Balik ~ DAaaa ...

Friday, September 18, 2009

S a l a m ' I d i l f i t r i

DiKesempatan Ini, Ingin Menyusun Sepuluh Jari JIKA : -

- Ade Wat Salah Silap + Terkasar Bahasa + Terslap Kat memana (haha ;p) + Mengaco dengan Sengaja + mahupun tidak Disengaja ...
"HARAP DIMAAFKAN"

- Moge Lebaran + Hari + Bahgia ini, Memberi Seribu Makna Buat Semua

- Dengan Ini Ma Ingin Mengucapkan


"BUAT SEMUA YANG MENGENALI"


Tuesday, September 15, 2009

Tirai September

huh, sudah lame xmenghupdate blog ini : kemalasan ?? kebizian lorrr :D (bizi ngn kerija ?? or other matter ?? hehehe...

Harinie 25 Ramadhan 1430H : genap sudah 25hari umat islam menjalani ibadah puasa...
baru berkesempatan tuk menaip serba serbi ape yang berlaku di sekitar bulan ini... kerna, pc ma baru lepas dibasuh atau erti kate len diformat ;p (ingat dh format xde ape yg prob, timbul lak masalah len...dimasuki penceroboh yg die pangil trojan = ++Viruss ) huaaaaaa ..Nasib laa ...

Now sudah okek, leh la memblog lgik...

Balikk Kampung ?? (balik ke X yeh)

ermmm... maybe taunie 1ariraya beraya dirumah..firtime nieh, sbb ade prob yg tidak dapat dielakkan... Insyallah jika diizin allah, mayb raya kedua balik hari... tuk jumpa sanak saudara mara makcik pakcik nenek sepupu.. hehehe :)) Yuhuuuu ~ xsabar ngasa nyeWw.. Ihiks ~

Tuesday, July 28, 2009

Kongsi Info~

ummie: 5 Perkara Tentang Senyum...
1) Secara puratanya wanita tersenyum 62 kali dalam sehari
2) Lelaki hanya melemparkan senyumannya hanya 8 kali sehari
3) Kanak-kanak ketawa 400 kali sehari
4) Orang dewasa hanya tertawa 15 kali
5) Mereka yang sering tersenyum selalunya lebih berjaya dalam karier dan perkahwinan berbanding mereka yang tidak.
aqma ma: hehehe
aqma ma: kena senyum selalu
aqma ma: :D
ummie: ye ma

" Senyum itu satu sedekah "

Monday, July 20, 2009

Tinjau Coklat ~

Ahaksss, ade ke dok ninjau coklat.. hehehe ;p

Nampak sedap je coklat² nieh.. Orang kate, makan coklat nieh leh menghilangkan stress (mcm pakar psikologi) ?? betul ke ?? nak cube ?? rasai dulu, baru cube.. hahahahaha.. ;p

Stress + Suka + Sedih + Borink = Ubatnye Coklat ??

Friday, July 17, 2009

Anda Setuju..bila orang berkata perempuan memang kompleks ??

Lelaki


1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. G surau

Perempuan

1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan
2. Perhatikan orang waktu jalan
3. Sempat mengumpat dulu
4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
7. Ramai orang,cari kedai lain.
8. Jalan lagi
9. Dah puas ati..masuk..
10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
12. Belek-belek pinggan, bersih ke?? tak bersih?..eeeeiiii. .
13. Dah puas ati, ambik nasi
14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
16. Buang balik nasi.banyak. .
17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana , tenguk sini
20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
22. Jengok lagi? sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
23. Ambil lauk
24. Pusing lagi
25. Carik sayur pulak!
26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
27. Ke kaunter bayaran
28. Tgk2 nasi dlm pinggan
29. Berbisik ngan kawan â???alaamak byk la aku ambikâ??
30. Sampai depan kaunter â???berapa?â??
31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah gambar2..
32. Keluarkan duit
33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
34. Tutup dompet. Ambik nasi
35. Tinjau-tinjau tempat duduk.
36. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
37. Cari tempat duduk lain
38. Jumpa. Duduk..
39. Alamak. Air tak order lagi
40. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan tudung
41. Order air
42. Bangun
43. Ambik sudu
44. Duduk
45. Bangun
46. Ambik Tisu
47. Duduk
48. Air sampai
49. Belek dompet (Step tadi)
50. Bayar
51. Tutup
52. Minum air
53. Start makan
54. Tengok-tengok orang sambil makan
55. Makan separuh..kenyang
56. Sebab dah minum air
57. Letak sudu, letak garpu
58. Pinggan tolak tepi
59. Borak2 kater makanan tak sedap
60. Ngumpat2..tg korang
61. Pukul 2, naik opis..
62. Ambik beg makeup, g surau!!!!!


Wahhhhh, perempuan memang begini ke ?? Adehhh, memang kompleks ;p ahakss~

Tuesday, July 14, 2009

D i e t ?? kurus = Stress (Minta petua dari kawan)~

aqma ma: salam zana
aqma ma: bg petua cm ne nk kurus
aqma ma: :))
Zanariah Suri: salam..
Zanariah Suri: hehehehe..
Zanariah Suri: ko bknnyer gemuk pun...
Zanariah Suri: aku pun ne lah kurus.
Zanariah Suri: biase jer lah.
aqma ma: hehe
aqma ma: dh gemuk nieh zana
aqma ma: ye, betul..lg2 mse ko sanding dulu..
aqma ma: berubah betul
aqma ma: meh la share petua
aqma ma: :D
Zanariah Suri: ermmm,,,,biase jer lah..
Zanariah Suri: aku stress keje gaknyer.
Zanariah Suri: 2 yg kurus kot???
Zanariah Suri: nape,,,kat sekolah dulu
lain sangat ker bezanyer?
aqma ma: oooo
Zanariah Suri: :)
aqma ma: sbb stress leh jd kurus yeh
aqma ma: ha a
aqma ma: len laa
aqma ma: mmbe2 kite smue ckp ko len
aqma ma: byk beza sgt
Zanariah Suri: same jer ler..
Zanariah Suri: dulu kan pakai tudung labuh,,,ne nak nmpk.
Zanariah Suri: huhuhuhuh..

aqma ma: ooo
aqma ma: x, len laaa
aqma ma: len sgt dulu
aqma ma: meh kongsi rahsia
aqma ma: :p
Zanariah Suri: rahsia per lak 2?
aqma ma: rahsia cm ne leh kurus
aqma ma: hhehe
Zanariah Suri: ape dier?
Zanariah Suri: kongsi ler ckit.
Zanariah Suri: huhuhuh.
aqma ma: erkk
aqma ma: aku nanye ko
aqma ma: cm ne leh kurus
aqma ma: nk minta petua..dan ape rahsianye
Zanariah Suri: ooowww..aku xder petua paper lah kemek oooiiiii.
Zanariah Suri: cume jngn mkn mlam..
Zanariah Suri: nak mkn pun,,,,sebelum pukul 8mlm taw.
Zanariah Suri: jgn minum ais bnyk sngt.
Zanariah Suri: breakfast mesti mkn..
Zanariah Suri: bnyk mkn buah2han.
aqma ma: wahhh
aqma ma: ha, cm nieh la..
aqma ma: bgus2 nieh
aqma ma: betul tue
aqma ma: hehe
aqma ma: tp, kekadang mlm aku tibai gak
aqma ma: hahaha
aqma ma: tue yg nek bdan
aqma ma: adeh
aqma ma: :(
Zanariah Suri: alah,,,skali skala xper lah..
Zanariah Suri: boleh jer..
Zanariah Suri: jngn hari2..
aqma ma: ooo
aqma ma: gitu
aqma ma: leh wa nieh
aqma ma: hehe
aqma ma: tp, efect ke klu kite byk mkn nasi?
Zanariah Suri: memang.
Zanariah Suri: nak mkn nasi dlm kuantiti ckit..
aqma ma: ooo
aqma ma: aku nah dgr, if nak kurus
aqma ma: jgn mkn nasi
Zanariah Suri: pg 2..ko minum lah oat ker????nesvita ker???jnji kenyang pg 2..
aqma ma: nak mkn pn, lauk je
aqma ma: nasi jgn mkn
aqma ma: hahahaha
aqma ma: ooo
Zanariah Suri: dlm tnghri,,,,,ko mkn lah buah2han..
aqma ma: oat nie bgus2
aqma ma: aku jrang mkn pg
aqma ma: slalu kje skali tghri
Zanariah Suri: lg satu,,,klu nak mkn mlm gak,,,mkn lah sup sayur2....minyak2 kurangkan..
Zanariah Suri: tp,,aku dah kawen nie,,,xder lah berpeluang pun nk diet nie..
Zanariah Suri: laki suh mkn,,,kene lah mkn taw.

aqma ma: ooo
aqma ma: bgus2
aqma ma: byk petua ko bg nieh
aqma ma: hehe
aqma ma: jap aku nk salin
aqma ma: biar igt skit
Zanariah Suri: (ketawa)
aqma ma:
aqma ma: hehe
aqma ma: betul nieh aku salin
aqma ma: lagi2
aqma ma: ;p
Zanariah Suri: haahhhaaahh.
Zanariah Suri: 2 jer lah..
aqma ma: :D
aqma ma: bukan pe
aqma ma: aku rse bdan aku dh nek nie
aqma ma: hahaha
aqma ma: petua org len xleh ikut
aqma ma: nie, ko bg petua
aqma ma: rse nye len cube
aqma ma: hehe
Zanariah Suri: ape petua org lain bg kat ko???
Zanariah Suri: cite ckit?????
aqma ma: tue laa
aqma ma: jgn mkn nasi

Zanariah Suri: tp senaman....lg bgs..
aqma ma: if nk mkn, mkn lauk je
aqma ma: nasi jgn
aqma ma: adeh, mneleh xmkn nasi
Zanariah Suri: 呵...哈哈哈!(Gelak)
aqma ma: hahahaha
Zanariah Suri: salah 2...
aqma ma: senaman tue, aku pling rajin sesangat
aqma ma: hehehehehe
aqma ma: :D
Zanariah Suri: pemakanan 2,,,klu jge sngt,,,,leh jatuh sakit taw..
Zanariah Suri: dah semua xnak mkn...
Zanariah Suri: nak diet jer..
Zanariah Suri: betul x???
aqma ma: yup
aqma ma: tul gak tue
aqma ma: dlam buku pn, nk mkn kena seimbang
aqma ma: berserta dgn senaman
aqma ma: hehe
Zanariah Suri is typing a message.
Zanariah Suri: tahu pun ko.
aqma ma: ;p
aqma ma: okeh zana, aku cube ikut petua yg ko kasi nieh
Zanariah Suri: okay.....dah kurus nnti,,,jgn lupe inform kat aku taw..
Zanariah Suri: hehehe.
aqma ma: hahaha orait

Ahaksssss, inilah cite yang dpt dikongsi tuk dibaca, memang kena praktikkan nieh.. :)

Monday, July 6, 2009

Jejak Teman, at Wedding Sis Limah

Hahahahaha...baru berkesempatan tuk mencoret dan menampal pic² yg berlaku sekitar junE

Wedding nieh berlangsung on dated : 27 June 2009

bertempat di teratak En Syukur, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang

Hari ini juga ma dapat jumpa, mmbe² time sekolah men. dolu Intan study kt Endon mik cos medic, Syud lak in Upm dekat, tp xberkesempatan tuk jmp..Sorang lg nieh dh besa jmp, daya..hehehe..Time yg besh, dapat jmp..dan melantak makanan yg sedap..ahaksss ;p (makan je Tauu !!)

Nie Pic Serba skit yg sempat di snap, time makan (haha, banyaknye guwe mangan) : cukup semua dalam pinggan termasuk la, ulam ulaman ;p

(Dari kiri : Intan, Daya, Syud, N Ma)

Kenyang sudah makan, time tuk bergambo lak ngn Sis Limah, hahaha..sonok tul dpt snap pic sbelah pengantin nieh, mik berkat..ahaksss ;p


(Daya, Sis Limah, Ma, Intan N Syud)
Time nak berangkat balikk dah nie, snap one pic 4 SwetMemories :

ZOOM OUT

(Daya, Yanti, Ma, Intan N Syud)

ZOOM IN


Destinasi Seterusnya, kengkawan ajak mai ke Alamanda, Putrajaya tuk borak² minum² makan² hah, makan jew..ahahaha ;p Intan n daya order Waffer siap de aiskrim n coklat kat atsnye, Ma n Syud tingin makan Kebab ..hikhik ;p Memasing kelaparan, besa la..dah petang... Ninjau jap de x, pic² yang dan ditangkap :D



(Daya N Syud)

(Ma N Intan)
Banyak cite yg dapat diborakkan, Hopefully last day nieh..kite kan jmp lagik yeh...
" Frendship never End "

Friday, June 19, 2009

Attention to Penggemar Nasi Lemak at 7eleven~

Nie Pengakuan dari Salah seorang saudara kita :
Salam semua,

Kepada penggemar nasi lemak yg selalu membeli nasi lemak d 7-eleven di Selangor saya nasihatkan hentikan tabiat anda itu...pagi tadi saya singgah kat kedai husband saya dan ternampak satu kedai makan "cha ya nun alif" ni...and tgk ada seorang chinese girl tgh potong sayur di sebelahnya anjing tgh dok hidu sayur2 dia tu.....tetiba tergerak hati nk tya husband saya... ini restoran ke apa? pastu hubby sy ckp dia terlupa nk cerita kt saya.....tempatnya saya terpaksa rahsia kan.... mintak maaf sbb atas sebab2 keselamatan awam...heheheh

Menurut hubby saya ini bukan restoran tp tempat packing nasi lemak + bihun goreng utk di pasarkan ke 7 eleven seluruh selangor... Owner ni dpt contract 3 tahun ngan 7 eleven.... pekerjanya ramai Indon....salah sorang Indon kt tempat tu cerita kt hubby saya nasi lemak yang dia org proses halal...barang2 pun dari sumber2 yg halal...

Tapi masalahnya tgh membungkus nasi lemak pun ada anjing kt kaki apa hal.....so tepuk dada tanya iman.... pada pandangan saya memg x halal sebab x menjaga kebersihan langsung...mcm mana nk halal anjing kiri kanan..... So moral the of story lebih baik beli nasi lemak yg di jual melayu kita di kaki2 lima tuh......

ok ...tolong beritahu org terdekat, sbb saya nampak ngan mata saya sendiri ........... END

Tuesday, June 16, 2009

Kek yang menakjubkan~

E H E M . E H E M

Bile tengok kek kat bawah nie, betul2 cam Real "Amazing Cake" Wow .. !!

Hehehe, yang ma pernah lihat kek berupa sebegini di Majlis Kahwin Mawi dan Ekin, Kek berbentuk Bantal, Unik betul.. nie nak tiru ala² org Luar negara nye buatan yeh

Syabass to Pembuat Kek, yang berjaya mebuat kek sebegini Unik :))

Rugi lak rasenye, kalau tak mencuci mata lihat nye kan.. hukhukhuk

Friday, June 12, 2009

Malam Pertama ~

Satu hal sebagai bahan renungan Kita...
Tuk merenungkan indahnya malam pertama
Tapi bukan malam penuh kenikmatan duniawi semata
Bukan malam pertama masuk ke peraduan Adam Dan Hawa

Justru malam pertama perkahwinan kita dengan Sang Maut
Sebuah malam yang meninggalkan isak tangis sanak saudara
Hari itu... mempelai sangat dimanjakan
Mandipun...harus dimandikan
Seluruh badan Kita terbuka....
Tak ada sehelai benangpun menutupinya. ..
Tak ada sedikitpun rasa malu...
Seluruh badan digosok dan dibersihkan
Kotoran dari lubang hidung dan anus dikeluarkan
Bahkan lubang-lubang itupun ditutupi kapas putih...
Itulah susuk Kita....
Itulah jasad Kita waktu itu

Setelah dimandikan.. ,
Kitapun akan dipakaikan gaun cantik berwarna putih
Kain itu ...jarang orang memakainya..
Kerana sangat terkenal bernama Kafan
Wangian ditaburkan kebaju Kita...
Bahagian kepala..,badan. .., dan kaki diikatkan
Tataplah..... tataplah. ..itulah wajah Kita
Keranda pelaminan... langsung disiapkan
Pengantin bersanding sendirian...

Mempelai diarak keliling kampung yang dihadiri tetangga
Menuju istana keabadian sebagai simbol asal usul
Kita diiringi langkah longlai seluruh keluarga
Serta rasa haru para handai taulan
Gamelan syahdu bersyairkan adzan dan kalimah Dzikir
Akad nikahnya bacaan talkin....
Berwalikan liang lahat..
Saksi-saksinya nisan-nisan. . yang telah tiba duluan
Siraman air mawar.. pengantar akhir kerinduan

Dan akhirnya.... tiba masa pengantin..
Menunggu dan ditinggal sendirian,
Tuk mempertanggungjawabkan seluruh langkah kehidupan
Malam pertama yang indah atau meresahkan..
Ditemani rayap-rayap dan cacing tanah
Di kamar bertilamkan tanah..
Dan ketika 7 langkah telah pergi....
Sang Malaikat lalu bertanya.
Kita tak tahu apakah akan memperolehi Nikmat Kubur...
Ataukah Kita akan memperolehi Siksa Kubur.....
Kita tak tahu...Dan tak seorangpun yang tahu.....

Monday, June 1, 2009

Keinginan tuk Mencoret

Lama sudah rasanye, tidak menghupdate blog ini..
Sungguhpun begitu, kini sudah kembali dan berperasaan untuk mengkarang balik info, dan cite tuk dikongsi~ about few days ago.. situasi dalam keadaan yg Baik dan Indah, but Huhh pagi nieh, mood Agak kemalasan tuk membuat kerjaan.. U know why ??
WSB siput biru, telah dipinjamkan ke ma uncle... dlm seminggu nk pinjam, firstime nieh.. hati berat tuk kasik, keperluan kan bagi ma ?? Erm, ma mum boleh nye cakap msing2 memerlukannya..~ but, seboleh nye nk tolong... Kebaikan, tuk menolong..memang Bagus tuk kite.. tapi jika kebaikan dan pertolongan itu..dijaga, dgn baik.. No Problem ''Ma Wisau jer, if ade pape yang akan menyusahkan ma n kuarga nnt ~ Semua org ade Prob Memasing.. tp bile kita dlm kesusahan, Ade yang dtg tuk membantu kita ?? Memasing larik dari nyeWW.. Itulah kehidupan Kan ??
Harapan : "Beri dalam keadaan Baik, dan Terima dalam situasi Bagus "

Tuesday, May 12, 2009

Ibu, Jasamu disanjung tinggi

Orang kata aku lahir dari perut mak..
(bukan org kata...memang betul)

Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku.... mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak
Bila nak bermanja, aku dekati.... mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku.... mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma.... mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak
Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak
Aku selalu teringatkan ..... mak
Bila sedih, aku mesti talipon.... mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu...... mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni... mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku..... mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk..... mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku.... mak
Yang selalu nasihat aku.... mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... mak

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya........
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya......

dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.Kos upah membantu ibu:

1) Tolong pergi kedai : RM4.00
2) Tolong jaga adik : RM4..00
3) Tolong buang sampah : RM1.00
4) Tolong kemas bilik : RM2.00
5) Tolong siram bunga : RM3.00
6) Tolong sapu sampah : RM3.00
Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya.. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA
2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA
3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA
4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA
5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA
Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata,

"Saya Sayangkan Ibu". Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.
"Ibu, Jasamu tetapku Sanjung"

Monday, April 27, 2009

Tahniah

Assalamualaikum..

Topic : Hari Pertunangan Teman
Date : 02hb May 2009

Congrats For my frens, Nurul Anizsa Pak Wan Chek and Sis Siti Hasnani Mohd Hussein yang akan melangsungkan Hari Pertunangan. Hehehe~ same lak tarikhnye kan... Ish Ish, yang mana satu lahai nak g nieh.. Konfius², xpa.... Hopefully dapat g dedua majlis... :))

P/s : Thanks to fiza my loverly fwens, dik sis Nani... cz, ingat hang kat cek naa.. ;D invite tuk nginap kat teratak Wak En Hussein yeh, Insyallah~xda pape hal cek mai nginap yeh.. :) hidang satay tanjung naa~kangen nieh ;p

Tuesday, April 21, 2009

Promosi~Warehouse sales

Bagi kengkawan yang duk sekitar selangor, Lembah Kelang mahupun Petaling Jaya, disini ade sedikit pemberitahuan mengenai :

Dear Nur Akma,

Foto Miami Warehouse Sales is BACK IN TOWN...
FOTO MIAMI DIGITAL CAMERA & IT GADGET WAREHOUSE SALES


Date: 23rd ~ 26th April 2009
Time: 9:30am ~ 7:30pm
Venue: No: 13, Jalan Tandang, Petaling Jaya, Selangor

This round we have more excitement for you with mad Crazy Prices, More New IT Gadgets on full range of Ipod, External Harddisk, LCD TV, LCD Monitor, Digital Photo Frame, HTC Phone, Printer, Apple Acc & iPhone Acc & iPod Acc on clearance price.

TRADE IN your used Digital Camera & LCD TV with brand new Sony digital camera & LCD TV.
(Limited Stock Available & Terms & Conditions Apply for Trade-in)

Why pay more? Remember to mark down this date on your calander, WE HELP YOU TO SAVE MORE MONEY...

You may circulate this e-mail to your friends and acquaintances. Do not miss out these great deals... See you there!

Hurry Up, lets Go

Dun Miss it, Before 26th April 09

Monday, April 20, 2009

Bulan kelahiran~Oktober

Ini serba sdikit tentang rahsia bulan kelahiran Ma~

* Suka berbual. Very like it* Suka orang yang sayang padanya. Semua orang, suka dirinya disayangi begitu juga dengan Ma* Suka ambil jln tengah. yang nieh tapasti sangat * Sangat menawan & sopan santun. ehem² betul ke?? no Komen, sesiapa yang rapat dgn ma,lagi pandai tuk menilainya* Kecantikan luar & dalam. ini pun same, xbape pasti sgt..ahaaaa~* Tidak pandai berbohong & berpura-pura. Temanku penah cakap, yang ini memang ade pada ku* Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan. yes, mmg betul, Frenz4ever* Sentiasa berkawan. Frenz4ever* Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama. Ahakss, mmg betul lah firasat nieh..sensitif lorr :((* Cepat marah. Ayok² takut dak ??* Macam pentingkan diri sendiri. mayb,please change it* Tidak menolong orang kecuali diminta. ??* Suka melihat dari perspektifnya sendiri. Sumtimes, plse change it* Tidak suka terima pandangan orang lain. oh, no...* Emosi yang mudah terusik. Yayaya, sedia maklum* Suka berangan & pandai bercakap. berangan kan besh, hehehe* Emosi yang kelam kabut. tapasti, sangat* Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan). uhuuuuu, yang nieh pn tapasti * Suka melancong, bidang sastera & seni. yes, I like it* Pengasih, penyayang & lemah lembut. Ahakssss, no komen* Romantik dalam percintaan. ngeh ngeh, nie only my dear tuk jawap* Mudah terusik hati & cemburu. Yes, correctly* Ambil berat tentang orang lain. yang rapat saje leh komen* Suka kegiatan luar. Yaya, suke bersukan suatu tika dulu* orang yang adil. xpasti sgt sangat* Boros & mudah dipengaruhi persekitaran. hahahaha boros gak nieh* Mudah patah semangat Yes, need someone to support me.

Thursday, April 16, 2009

Hasil Tangan


Nie serba sedikit tentang hasil tangan dr Ma dan My Auntie~hantaran tuk anak sedara my auntie ~
13hb April 09 : Isnin
Hari Pertunangan 'Sis Linda'
Tanjung Malim, Perak

Siap juga akhirnya, hantaran hantaran ini.. hehe seri je warnanye.. masuk yang ini, kali ketiga Ma menceburkan diri tuk membuatnye.. Seronok je lihat ~ kos nye banyak nie tau ~

Hiasan semua nie, dekat gak mencecah RM500.00 (hiasan Saja) ~ barangnye, tuan nye yang beli.. Ahakss :)) Meh Ninjau skit, ok ke dak Hasilnyew .. ;p

Ini, yang sempat diambil sebelum barang di hantar ke tuan empunya ~


Sebarang Coment dan pandangan Amat² dialukan ^_^