Monday, October 11, 2010

10.10.10


Congrats too, Nurhafiza asyikin, my junior skol yang telah melangsungkan hari perkahwinan beliau semalam .. Happy for you ^_^ Moga hubungan yang telah terpatri terus kekal hingga akhir hayat.. Amiinn ..


Actually semalam, aku berjalan sakanlah  sampai sesat sesat nak pegi rumah pakcik ( sepupu ayah aku) di Beranang, Selangor.. bunyi macam luar negeri je, padahal dalam selangor jugak.. hahaha.. pusing U-turn patah balik aku semalam, memang rounder punye .. Last last, my mum yang tunjuk jalan.. kali ini credit kat my mum, sebab jalan anda betul.. hikhik 


Banyak perubahan jalan kat sane, akhir pegi pun time anak pakcik kawin, adelah dalam dua tahun lepas, kalau tak silap.. dalam 4.45 jugak lah sampai, pusing punye pasal, kalau tak tadi lagi dah muncul.. hehehe, Sampai je kat umah pakcik, masuk dan sembang.. hidang makanan memang kena pada tempatnya.. sebab memasing dah kelaparan kesesatan di kejalanan ahakss !! 


Ada sorang budak kecik ini, anak angkat pada pakcik aku, Mohd Iqbal Hakim, memang petah betul bercakap, sedang sibuk memasing jamu juadah, boleh pulak die cakap kat aku :


" Akak akak, nak dengar kite nyanyi tak ? .... boleh, cube nyanyi .. " 


Uwaaaah, lagu raye die kasik, mentang mentang time raye, macam tahu tahu aje ye dik.. aku senyum sambil makan hikss :D pandai die, sebelum makan bace doa, arab dengan melayu.. God boy, awak ni.. hehehe.


Sedang yang lain duduk sembang, Iqbal datang dekat aku, sembang dengan aku,.. serius aku cakap, gembira sembang ngan die, sebab die banyak cakap, penat jugak nak melayan, tapi hati ni happy dan cakap die pun sopan sopan aje.. baru lima tahun tau.. ^_^ 


" Akak akak, boleh tak ajar iqbal membaca..? boleh, buku mane.. "
 cepat cepat die amik buku tunjuk kat aku.. 


Honestly, sampai sekarang aku tak boleh lupe bile die cakap macam ini kat aku, sambil menyendeng kat bahu di sebelah.. 

" Akak akak, iqbal rase kan kite nie macam adik beradik lah.. " 


Dalam hati aku, .. alah, sweetnye budak ni, dah la cakap sopan sopan.. terharu aku dengar time tuh.. walaupun die anak angkat pakcik, tapi bile die cakap macam tuh kat aku, jadik sebak pulak.. :( huh !! budak nei, memang pandai dan sembang punye sembang die buat aku ketawa ..


" Akak, umah akak kecik ke besar.. ? ... umah akak kecik.. Oh, ingatkan umah tangga .. ehehehe tergelak gelak aku, belum ade tangga lagih dik.. bulan depan ye :P 


hahahahahahaha, lucu nye.. cakap pandai ambil ati, cakap sopan aja, manje saje.. 
Aku suke budak neh !!  :)


Hari pun nak maghrib, ayah dan mum siap siap nak balik.. dah salam salam sume, mak pun bagi duit raye dekat Iqbal, boleh die cakap macam nei " makcik, tak pe makcik takpe.. mak senyum dan berkata, takpe.. amiklah buat beli ais krim.. firstime jumpe budak yang macam nei, bile time orang bagi duit raya..die cakap takpa.. baru umur lima tahun tuh.. Sweeeettt lah Iqbal neh.. sambil menuju ke kereta, mak pun cakap.. nanti datang ye, kakak nie kawin.. Iqbal pun cakap, ' akak dah nak kawin, akak mude lagi..' hahahahah, gelak besar kot aku..  *dalam hati * mude ke.. ?  hikhik... :P 


tetibe rase rindu pulak kat dak iqbal sekarang neh... ^_~



- H o h o h o -

2 comments:

  1. tetiba gua rase lapar pulak nih.haih. XD

    ReplyDelete
  2. haih, entry macam ade bau bau makanan erk ? hukhuk

    ReplyDelete